Financieel, juridische aanpak

InCitePartners_Rechtspraktijk

Onze unieke werkwijze

De aanpak van InCite Ondernemingsadviseurs is écht uniek. We benaderen alle vraagstukken vanuit een financieel/juridische invalshoek, elke keer weer. Omdat financiën en recht in alle situaties, zakelijk en privé, een rol spelen. Zijn die twee aspecten uit balans, dan kan een conflict dreigen. Conflicten vragen veel energie; ook negatieve energie. Ze zijn emotioneel uitputtend en – niet te vergeten – duur. Bij InCite Ondernemingsadviseurs willen we ze daarom graag voorkomen. Dat kan eigenlijk altijd door de situatie op de juiste manier te analyseren.

Conflict mediation

Bij InCite Ondernemingsadviseurs doen we er alles aan om conflicten te voorkomen. Op grond van deze ervaring kunnen wij u ook helpen als u ons nog niet kent en u onverhoopt tegen een conflict aanloopt. Wij fungeren dan als mediator om samen tot een oplossing te komen.

Ondernemingsadviseurs

Zoals gezegd, benadert InCite Ondernemingsadviseurs elk vraagstuk vanuit financiën plus recht. Dat begint bij de interpretatie van de periodieke cijfers. Die gebruiken we om u te laten zien aan welke stap u toe bent. InCite Ondernemingsadviseurs kan aan de slag met rapporten van uw eigen accountant of administrateur, maar we kunnen u ook het gemak van alles onder één dak bieden. InCite Cijfermanagement stelt de cijfers op die u nodig heeft voor uw bedrijfsontwikkeling, voor uw bank en de belastingdienst en zorgt er tegelijkertijd voor dat ze belastingtechnisch zo gunstig mogelijk voor u uitpakken. Uiteraard binnen de grenzen van de wet. Iedere cliënt van InCite Ondernemingsadviseurs krijgt periodiek proactieve adviezen. Ook als u uw administraties zelf voert of elders ondergebracht heeft, beantwoordt InCite Ondernemingsadviseurs uw vragen en kunt u rekenen op onze unieke benadering.

Duidelijk stappenplan

We starten een relatie altijd met wat wij de nulfase noemen; dat is het moment van kennismaken. Ieder bedrijf bevindt zich in een bepaalde fase. Dat kan de startfase zijn, maar ook het vastleggen van een samenwerkingsverband in een VOF, het overeenkomen van een joint venture of de overgang naar een complexe BV-structuur. Wat er dan, op dat moment speelt, dat vraagstuk identificeren en ontleden we. We spreken onderling af welke stappen we gaan maken. Wat gaan we doen, waar begint dat en waar eindigt iedere stap? Het proces – inclusief de kosten – is op basis van die afspraken te overzien en herhaalt zich bij iedere vervolgstap.

Vraagstukken van ondernemers

De vraagstukken waar ondernemers voor komen te staan zijn vaak groot, complex en beladen met emoties. Om inzicht te krijgen, splitsen we ze in kleinere deelvragen die gemakkelijker te beantwoorden zijn. Daarbij zetten we alles in wat we in huis hebben: niet alleen onze juridische, fiscale, economische en financiële kennis, ook psychologie, sociologie en alles wat maar relevant is. We streven naar een oplossing waarbij emoties een plaats krijgen en alle partijen begrijpen wat er zich precies afspeelt en wat ze bedoelen.

De oorzaak aanpakken

Onze stelregel is dat een probleem nooit op te lossen is op dezelfde manier als het ontstaan is. De belangrijkste vragen die we moeten zien te beantwoorden zijn dus: hoe is een situatie ontstaan en waarom? Als we dat kunnen herleiden en de emoties die daarbij komen kijken in banen kunnen leiden, zijn de oplossingen in zicht. We doen niet aan symptoombestrijding, maar pakken samen met u de oorzaak aan. Die is vaak te vinden in de voorgeschiedenis. Door de juiste vragen te stellen achterhalen we dus precies wat er aan de hand is en hoe dat zo gekomen is.

InCite Internationaal

In het uiterste zuiden, waar Nederland alleen letterlijk op z’n smalst is, vindt u InCite Partners. We zijn gevestigd in Sittard en Maastricht en dat is niet toevallig. Met het grootste deel van Nederland boven ons en België en Duitsland in de flanken, bevinden we ons daar heel strategisch op het ‘drielandenpunt’ voor internationaal zaken doen. InCite Ondernemingsadviseurs is de aangewezen adviespartner voor iedere ondernemer die internationaal zaken doet of wil gaan doen.

Contact

Copyright Incite Partners © | Economische rechtspraktijk | Cijfermanagement | Webdesign BRANDGARDEN®

top